L’escola Joaquim Ruyra finalitza el curs amb una pintura mural de Miquel Gelabert

8 set.
obreFitxer.ashx

Imatge de L’H digital

L’11 de juny de 2015 va ser el punt final d’un projecte engrescador en què tota l’escola Joaquim Ruyra de L’Hospitalet es va veure immersa durant el curs escolar. Una exposició, un artista, una pintura mural i una rua. Aquests són els ingredients de la festa final del curs Apropa’t a l’art.

Com és habitual, Apropa’t a l’art s’endinsa en les escoles de L’Hospitalet per tal d’oferir una formació bàsica tant en la teoria com en la pràctica de l’art. Adreçat a tot el professorat, aquest projecte educatiu facilita, de manera transversal, la creativitat. D’altra banda, possibilita la participació dels diferents agents involucrats en el món educatiu. Enguany, l’Escola Joaquim Ruyra de L’Hospitalet ha esdevingut la protagonista d’aquest programa: Miquel Gelabert l’artista autor del nou mural que presideix el pati i l’AMPA i els alumnes els imprescindibles col·laboradors.Alumne Joaquim Ruyra

#‎MiquelGelabert‬ va ser el primer artista que va exposar a la Fundació Arranz Bravo. A dia d’avui, ha assolit una trajectòria artística sòlida amb exposicions a Nova York i San Francisco. Ara, torna a L’H per pintar el darrer mural de la fundació en el pati de l’escola Joaquim Ruyra. En la realització del mural, han participat pares, alumnes i professorat del centre. Un projecte de creativitat compartida que va finalitzar amb una rua pels carrers de L’Hospitalet amb destinació final a la FAB. A ritme de tabalers, música, balls i riures, 280 alumnes van venir a la #‎FAB‬‬ per veure l’exposició que Gelabert havia estat preparant durant aquest projecte.

La directora de l’escola Joaquim Ruyra, Raquel Garcia, va explicar als mitjans de comunicació de la ciutat que totes les classes havien estudiat un artista o alguna faceta artística diferent. Especifica que “El mural posa la cirereta a tot el projecte, en el qual han treballat cadascú des del seu àmbit. És un treball molt positiu, de comunitat, de barri i d’escola”.

Encara avui, des del pati de la Fundació,  ressonen el ritme dels tambors. Lluny de ser un record que perdurarà en la memòria, és un estímul més per començar aquest curs amb la força de la creació pictòrica, així com el fet transversal dels projectes educatius a L’Hospitalet de Llobregat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: