L’obra del mes de juny: Home i estrelles (2008)

15 jul.

Les icones del s. XXI remarquen la maduresa pictòrica d’Arranz-Bravo, són el resultat d’un esdevenir constant de recerca per respondre les qüestions més trascendentals. Són temps de consolidació que es veuen representats en les noves formes definides per una forta humanitat. Un home adaptat als nous temps es presenta anònim en un món globalitzat, envoltat de corrents elèctrics, formes ovalades i canviants, però en essència, l’home. L’home creatiu, el pintor que té la responsabilitat de representar quelcom que no sigui merament ornamental.

 

El poder estructural del conjunt ubica l’home en un fons negre emmarcat amb un taronja contrastant la figura humana disposada en forma de creu, un dels símbols recurrents a la seva pintura. “Eix Nord-Sud de cap a peus; el tronc, les mans alçades. Eix Est-Oest representat pels ulls i la boca, braços estirats i les cames doblegades”.  

Arranz-Bravo és un l’home renaixentista que trasllada al llenç, representa l’eternitat junt amb els astres. No és d’estranyar que sigui representat amb blanc i  negre, la atemporalitat per antonomàsia.  A diferència de peces com Los Visitantes on li donà precisió al rostre, a Home i estrelles les faccions queden reduïdes a l’anonimat en detriment de la monumentalitat del cos. Tres estrelles disposades en l’eix horitzontal, entre braços i cor, són viscerals i són tres, el nombre màgic per tradició és també adoptat com a símbol de la seva pintura.

 El nou mil·leni va aportar també la consolidació de l’artista; les galeries Franklin Bowles des de Nova York i San Francisco i l’assentament de la seva Fundació a l’Hospitalet de Llobregat. L’encàrreg del Pont de la Llibertat, més enllà del representar les dues èpoques del Franquisme, és alhora un pont biogràfic temporal i motiu pel qual la Fundació és a l’Hospitalet d’ençà la seva vinculació des del Premi de Pintura de la Ciutat (1968) i l’encàrrec de l’Acollidora (1985).

Des d’aleshores i fins a dia d’avui la Fundació s’ha erigit com a espai d’art contemporani que conserva i divulga la seva obra, un puntal i punt de trobada d’ artistes emergents i pensament, sense oblidar el servei educatiu i la seva important tasca social i humana.

Com diu Peter Burke “la humanidad es perfectible pero sólo el humanista es verdaderamente humano.”

http://turtlevideo.wordpress.com/art-i-artistes/arranz-bravo/home-i-estrelles/

Imatge

 

 

 

___________________________________________________________________

1 MERCADÉ, A. La Col·lecció, Fundació Arranz-Bravo. Barcelona, 2006. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: