Crònica del #muralPauVila

2 nov.

El passat 16 d’octubre es va realitzar el Mural del CEIP Pau Vila. El procés creatiu va ser el resultat de la col·laboració del projecte educatiu Apropa’t a l’art dirigit per la Fundació Arranz-Bravo. Eduard Arranz-Bravo com a executor d’aquest projecte social de l’escola d’Hospitalet de Llobregat on l’índex d’immigració és del 70%. Resultat: sis hores de treball, sis alumnes col·laboradors i un mural de 15x5m.

Són les 08:00h del matí a L’Hospitalet de Llobregat. Eduard Arranz-Bravo entra per la porta del CEIP Pau Vila, L’Eduard comença a treballar ben d’hora.

@FarranzBravo piula a twitter:  #MuralPauVila Eduard Arranz Bravo en directe.

@FarranzBravo piula: estat actual de la pintura a les 9:15, i s’adjunta una foto.

Concentració, precisió, disciplina i alguna pausa. Sis hores més tard, Arranz-Bravo ha acabat el mural del pati de l’escola.

A les 15:00h cinc dels millors alumnes d’educació visual i plàstica començen la seva aportació creativa. @FarranzBravo piula de nou: Els petits artistes #MuralPauVila.

El procés és seguit per les xarxes socials, facebook i twitter i ha acabat uns minuts abans de que toquin les 17:00h de la tarda, hora de sortida de l’escola.  La porta s’omple de pares i mares que venen a buscar els seus fills, i els més curiosos que altres treuen el cap per veure què s’hi cou. El procés creatiu ha acabat per avui.

El dia abans alguns d’aquests alumnes van venir a fer visita i tallers que els nostre servei educatiu ofereix a les escoles. Des de la fundació Arranz-Bravo vam ser partíceps de la incidència que aquestes activitats tenen en l’alumnat, ja que durant l’acció els nens i nenes parlaven de conceptes referents a la pintura pulsional, en com es sentien respecte allò que estaven fent.

El director de l’escola, José Manuel Reinoso destaca la importància d’aquest projecte “Muchos de nuestros alumnos tienen déficits, necesitan sentirse muy importantes y proyectos como este les ayudan a buscar oportunidades de éxito, a sentirse protagonistas a través de asignaturas competenciales como la música o la plástica”.

El que és evident és que estem possibilitant treballar les habilitats sensorials i exploratòries, emocionals i socials dels infants, joves i també dels adults que els acompanyen. I és així gràcies al servei educatiu de la fundació està duent a terme, i gràcies també l’Eduard, que manté i genera aquesta energia que ens fa sentir vius.

Per Georgina Parrilla

——-CASTELLANO——

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: