Arranz-Bravo i el Centre Internacional de Fotografia Barcelona.

4 febr.

  Les obres d’Arranz-Bravo no només són creades per a la contemplació dins de les sales expositives sinó que també es generen per a la convivència amb el seu entorn. Exemple bàsic d’aquest aspecte el trobem en les seves obres en els espais públics.

   A partir d’aquí, i des de la Fundació, us volem proposar  unes sortides per la nostra ciutat, amb  l’objectiu de poder conèixer   determinades obres d’Eduard Arranz-Bravo que s’exposen en ple carrer.

  En aquest cas, si passegem pel barri del Raval de Barcelona i ens apropem al carrer Aurora 11, bis, podrem veure com es conserva encara la pintura mural de l’edifici que va albergar el Centre Internacional de Fotografia de Barcelona. El CIFB, Inaugurat a l’octubre de 1978, es va arribar a considerar una escola de fotografia pionera en el seu moment. La Direcció, a càrrec d’Albert Guspi (1943-1985), proporcionà que es seguís el model de l’International Center of Photography (ICP) de Nova York. Les seves línies es divergien entre la docència, la divulgació i la producció fotogràfica.

  A banda dels objectius i les activitats pròpies del CIFB, nosaltres ens detindrem en la façana principal de l’antiga fàbrica,  doncs encara es conserven, com ja hem comentat,  les pintures realitzades per l’Eduard Arranz-Bravo i Rafael Bartolozzi.  Aquest encàrrec va ser realitzat durant l’estiu de 1978 i resumeixen, en el seu conjunt, la història de la fotografia a través d’alguns dels autors més cèlebres.

L’espectacular pintura mural es compon de 19 plafons on apareixen en cadascun dels pisos 78 fotògrafs de diverses nacionalitats i èpoques.

Destaquem, entre d’altres, els següents personatges: Man Ray (1890-1976), Lászlo Moholy-Nagy (1895-1946), Robert Capa, André Friedmann, 1913-1954), Agustí Centelles Ossó (1909-1985), Cornell Capa (1918), etc.

Al 1997, l’Institut del Paisatge Urbà va promoure la restauració de la façana en la que Eduard Arranz Bravo va participar conjuntament amb el suport del pintor Martí Cormand.

Si voleu observar aquesta façana, només us heu d’apropar al C/ de la Aurora, 08001, Barcelona
Metro: Sant Antoni (L2), Liceu (L3)

També, si us interessa saber saber més sobre  el  Centre Internacional de Fotografia de Barcelona,  el MACBA presenta l’exposició: “Centre Internacional de Fotografia Barcelona (1978-1983).”

Per tant, se’ns presenta així una oportunitat increïble d’establir un triangle artístic entre  l’obra d’Arranz-Bravo, la fotografia i el MACBA.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

———————————————————-

Traducción Castellano:

Las obras de Arranz-Bravo no sólo han sido creadas para la contemplación dentro de las salas expositivas, sino que también se han generado para una convivencia con su entorno. Un ejemplo básico de este aspecto lo podemos encontrar en sus obras ubicadas en espacios públicos.

Con este motivo desde la Fundación os queremos proponer paseos por nuestra ciudad con el objetivo de poder conocer determinadas obras de Eduard Arranz-Bravo que se exponen en plena calle.

En este caso, si paseamos por el barrio del Raval de Barcelona y nos acercamos a la calle Aurora 11, bis, podremos ver como aún se conserva la pintura mural del edificio que un día albergó el Centro Internacional de Fotografía de Barcelona. EL CIFB, inaugurado en octubre del 1978, se llegó a considerar una escuela de fotografía pionera en su momento. La dirección, a cargo de Albert Guspi (1943-1985) proporcionó que se pudiera seguir el modelo del l’International Center of Photography (ICP) de Nueva York. Sus líneas divergen entre la docencia, la divulgación y la producción fotográfica.

Dejando de lado los objetivos y las actividades propias del CIFB, nosotros pondremos atención a la fachada principal de la antigua fábrica, pues aún se conservan, como ya hemos comentado, las pinturas realizadas por Eduard Arranz-Bravo  y Rafael Bartolozzi. Este encargo fue realizado durante el verano de 1978 y resumen, en todo su conjunto, la historia de la fotografía a través de los autores más célebres.

La espectacular pintura mural se compone de 19 plafones donde aparecen en cada uno de loos pisos 78 fotógrafos de diferentes nacionalidades y épocas.

Destacamos, entre otros, los siguientes personajes: Man Ray (1890-1976), Lászlo Moholy-Nagy (1895-1946), Robert Capa, André Friedmann, 1913-1954), Agustí Centelles Ossó (1909-1985), Cornell Capa (1918), etc.

En 1997, el Instituto de Paisaje Urbano promovió la restauración de la fachada en la que Eduard Arranz-Bravo participó conjuntamente con el soporte del pintor Martí Cormand.

Si queréis observar esta fachada, sólamente os tenéis que acercar a C/ de la Aurora, 08001, Barcelona Metro: Sant Antoni (L2), Liceu (L3)También, si os interesa saber más sobre el Centro Internacional de Fotografía de Barcelona, el MACBA presenta la exposición Centre Internacional de Fotografia Barcelona (1978-1983).

Se presenta, de esta manera, una oportunidad increíble de establecer un triángulo artístico entre la obra de Arranz-Bravo, la fotografía y el MACBA.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: